Ingrediënten:
• 1 dikke ui
• ansjovis
• lente uitjes
• 1 rode paprika
• verse champignons
• blikje tomaten puree
• 2 blikken gepelde tomaten
• 1 pakje gezeefde tomaten
• 500 gr gehakt
• 200 gr spekkies
• oregano
• boter
• zout
• paprikapoeder
• 1 bouillonblokje
• ketjap manis
• mosterd
• Worchester saus
• Evt tabasco
• 1 eetlepel suiker
• parmezaanse kaas
• spaghetti
• schaar
Bereiding:
Snijd de groenten fijn.
PAN met olie en ansjovisjes bak je zover door dat het helemaal in de olie is opgenomen. Doe de spekjes erbij en daan bak je het gehakt met een paar teentjes knoflook erbij. Wanneer het vlees goud gebakken is, voeg de groenten toe en laat nog een beetje bakken. Mix de gepelde tomaten met het blikje tomatenpuree en voeg toe, dan de gezeefde tomaten. Roer stevig om en voeg suiker en bouillon toe. Oregano, mosterd, ketjap ( evt een scheutje rode wijn) Laat zachtjes sudderen, circa een uur. Laat het even doorsudderen en klaar is kees! ‘
De spaghetti knippen en koken ( niet te lang) Na een paar minuten afgieten en in de saus door laten koken. De saus wordt in de past opgenomen en krijgt een lekkerder smaak.
Opdienen in diepe borden die een beetje voorverwarmd zijn en aan tafel ruim bestrooien met wat peterselie en parmezaanse kaas.
Opdienen met een heerlijke rode wijn in grote wijnglazen.