In ’kHebjelief, en trek! blikt Paul de Leeuw terug op zijn leven tot nu toe.
Dat doet hij zoals we van hem gewend zijn: in een vrolijke chaos. Het is een kookboek en een autobiografie in één, want Paul herinnert zich niet alleen de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn leven, maar vooral ook wat hij daarbij heeft gegeten!
De lezer stapt in een achtbaan die hem van een vijver vol Bulgaarse kikkers naar de keuken van een restaurant in Polen voert, waar de appelmoes van moeder De Leeuw nog altijd op de kaart staat. Maar hij belandt ook op de intensive care van een Amerikaans ziekenhuis waar een nieuwe telg van de familie De Leeuw in de couveuse lag, en in de keuken van de auteur zelf, die ons laat zien hoe je nou precies een perfecte halve kip tevoorschijn tovert.
’kHebjelief, en trek! is schitterend vormgegeven en rijkelijk geïllustreerd. Tal van foto’s uit zijn privéarchief geven samen met 50 recepten van De Leeuws eigen lievelingsgerechten een kijkje in de keuken van de grappigste en meest liefdevolle amateurkok van Nederland