Paul de Leeuw SPEELLIJST

Niet klein te krijgen

Vanaf 11 april a.s. is het nieuwe, 6-delige BNNVARA-programma ‘Niet Klein Te Krijgen’ te zien, wekelijks op dinsdag om 21.25 uur op NPO 1. Hierin volgt Paul de Leeuw een jaar lang vijf gezinnen, die allemaal te maken hebben met een kind, broer of zus met een levensbedreigende ziekte, zoals leukemie of lymfeklierkanker. Dat zijn Luuk (14), Emelie (10), Tibbe (15), Myrthe (13) en Quinten (10).

 

We zien deze vijf tieners en hun gezinsleden in het dagelijks leven thuis, op school en op het schoolplein, bij vrienden en op verjaardagsfeestjes. Maar ook bij de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, gespecialiseerd in kinderoncologie. 

 

Hoe is het voor ouders dat je kind zo ziek blijkt te zijn, dat je leven ineens stilstaat? En voor broers en zussen als alle aandacht voor het zieke kind is, maar jij er ook nog bent? Als kijker merken we dat ondanks de zwaarte van de verhalen er altijd hoop isWant de veerkracht van de tieners is groot: zij willen zoveel mogelijk gewoon doorleven en puber zijn.