DE WITTE KOOL SCHOTEL
Ingrediënten:
- wittekool/fijn gesneden
- kruimelige aardappels
- spekkies
- rookworst
- sambal
- ketjap
- plakken kaas
Kook de witte kool met een beetje water en een lepeltje sambal.
Bak de spekkies uit met wat knoflook en blus af met was ketjap.
Kook de aardappelen en maak een grove puree van. Hussel de witte kool die je in een vergiet hebt laten uitlekken erdoorheen en roer ook de spekkies er doorheen.
Pak een ovenschaal en vet hem in met een beetje boter. Drapeer de wittekool met alles dropendraan in de ovenschaal en strijk het glad.
Snijd de worst in plakjes en druk in de gladde bovenkant van de de wittekoolschotel. En doe daar plakken kaast overheen en zet hem een kwartiertje in een oven van 200 graden. De kaas moet helemaal gesmolten zijn en dien hem op.
Drink er bier bij of een prachtige Riesling.